Pilavlı Mantar Sote Tarifi
500 gr.mantar
1 adet pırasa (ince kıyılmış)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
Karabiber,tuz ve pulbiber
Yapılışı:
Pırasa ve soğanı bir miktar sıvıyağ ile kavurun.Kare kare doğranmış Kırmızıbiberi,sivri biberi ve yarım ay şeklinde ince ince kıyılmış mantarı ekleyip bir süre daha kavurun.Salça ve baharatları ekleyip pişirin.Pilav ve biraz yeşillikle servis yapın.
Not:
Mantarın suyu yeterli olduğu için suyu sadece gerekirse 1 çay bardağı olarak ekleyin.
Pilav için:2 su bardağı pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra 20-30 dak. ılık suda bekletin.2 çorba kaşığı arpa şehriyeyi 4 yemek kaşığı sıvıyağında altın sarısı rengi alana dek kavurun ve iyice süzdüğünüz pirinci ilave edip yavaş yavaş kavurmaya devam edin.Üzerine 4 su bardağı kaynamış su ilave edip tuzunu da ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişirimeye devam edin.Ateşten aldıktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp demlenmeye bırakın.